FAZA 2: NADALJNJA OSKRBA – FAZA VZDRŽEVANJA

ZA USPEH V FAZI VZDRŽEVANJA

Kompresija v kombinaciji z gibanjem zagotavlja uspeh terapije: COMPRESSANA ULCER SYSTEM nudi nedrseče udobje pri nošenju, popolno svobodo gibanja in mobilnosti. Nosite lahko običajna športna oblačila in čevlje.

Takoj ko se nihanja v obsegu med fazo dekongestije umirijo, lahko uporabimo dvoslojni COMPRESSANA ULCER SISTEM. Če nosite obe dokolenki skupaj se s tem sistemom doseže kompresijski pritisk kompresijskega razreda 3.

MEDICINSKE KOMPRESIJSKI NOGAVIČNI SISTEM

COMPRESSANA ULCER SISTEM

ZA POMOČ PRI TERAPIJI VENSKE RAZJEDE (ULCUS CRURIS)

COMPRESSANA ULCER SISTEM je dobavljiv serijsko in po meri. To je dvoslojni sistem medicinskih kompresijskih nogavic za zdravljenje venskih razjed na nogah. Sestavlja ga zgornja nogavica in dve spodnji nogavici za menjavo. Pritisk obeh nogavic, nošenih ene preko druge, se dopolnjuje. Skupaj dosežeta pritisk kompresijskega razreda III (KKL 3).

Obe dokolenki se optimalno dopolnjujeta in sta zelo enostavni za uporabo:
Spodnja dokolenka, tista, ki jo nosite neposredno na koži, z lahko kompresijo, služi za fiksiranje gaz, ki so preko rane in pelotov. Lahko se nosi tudi kot dolgoročna kompresija skozi dan in noč na poškodovani nogi. Dokolenka, ki se jo nadene preko te spodnje nogavice, pa je srednje kompresije in služi za okrepitev kompresije preko dneva.


Spodnja dokolenka olajša oblačenje (tudi negovalnim delavcem) in ščiti občutljivo kožo pri oblačenju zgornje dokolenke. Oznaka, ki se nahaja na dokolenki, ki jo je potrebno obleči prvo, služi za pravilno namestitev. Za zaščito občutljive kože v predelu prstov se šivi na prstnem delu nahajajo na zunanji strani.


Dolgoročni kompresijski terapiji pri Ulcus cruris venosum z dvoslojnim Ulcus kompresijskim sistemom govorijo v prid številne prednosti, med drugim praktičnost in skladnost. Večja togost dvoslojnega kompresijskega sistema lahko vodi do hitrejšega in boljšega celjenja ter zmanjšanja možnosti ponovitve.


Kompresija v kombinaciji z gibanjem zagotavlja uspeh zdravljenja: COMPRESSANA ULCER SISTEM nudi nedrseče udobje pri nošenju, popolno svobodo gibanja in mobilnost.

Sestava materiala:
ULCER FORTE KKL2: 75% poliamid, 25% elastan
ULCER INTRA KKL1: 77% poliamid, 25% elastan

Barva:
silk

KKL3 – močna kompresija – 4,5 – 6,1 kPa (34 – 46 mmHg)

ULCER SISTEM

1 kom zgornja dokolenka ULCER FORTE KKL 2 z odprtim prstnim delom +
2 kom spodnja dokolenka ULCER INTRA KKL 1 z zaprtim prstnim delom

KKL2 – srednja kompresija – 3,1 – 4,3 kPa (23 – 32 mmHg)

Oblika Dolžina (S) Izvedba Serijsko (S) Po meri
A-d
A-d kratke
40 – 46
34 – 39
Dokolenke DA DA

PODDOKOLENKA Z LAHKO KOMPRESIJO

ULCER INTRA

Poddokolenka ULCER INTRA iz koži prijaznega materiala z zunanjim šivom fiksira obloge in blazinice na nedrseč način. Za trajno kompresijo jo lahko nosite podnevi in ponoči. Na peti/nartu se nahaja oznaka, ki pripomore k natančnejši namestitvi.

  • primerna za stalno kompresijo (podnevi in ponoči)

  • poddokolenka kompresijskega razreda KKL1 z zaprtim prstnim delom

  • v predelu prstov se šiv nahaja na zunanji strani in tako ščiti občutljivo kožo v predelu prstov

  • skupaj s priloženo gladko nogavičko olajša oblačenje naddokolenke

  • z njo zelo enostavno fiksiramo povoje in blazinice

  • na peti/nartu se nahaja oznaka za natančno namestitev
  • zahvaljujoč mehki pletenini je zelo udobna za nošenje

  • na voljo tudi posamezno (št. art. 183)