COMPRESSANA ULCER SISTEM

Medicinski kompresijski nogavični sistem za uporabo pri terapijah ulcus cruris, tako imenovani “odprti nogi”.

MEDICINSKE KOMPRESIJSKI NOGAVIČNI SISTEM

COMPRESSANA ULCER SISTEM

ZA POMOČ PRI TERAPIJI ULCUS CRURIS

COMPRESSANA ULCER SYSTEM je dobavljiv serijsko in po meri. To je dvoslojni sistem medicinskih kompresijskih nogavic za obravnavo Ulcus cruris venosum. Sestavlja ga zgornja nogavica in dve spodnji nogavici za menjavo. Pritisk obeh nogavic, nošenih ene preko druge, se dopolnjuje. Skupaj dosežeta pritisk kompresijskega razreda III (KKL 3).

Obe dokolenki se optimalno dopolnjujeta in sta zelo enostavni za uporabo:


Spodnja dokolenka, tista, ki jo nosite neposredno na koži, z lahko kompresijo, služi za fiksiranje gaz, ki so preko rane in pelotov. Lahko se nosi tudi kot dolgoročna kompresija skozi dan in noč na poškodovani nogi. Dokolenka, ki se jo nadene preko te spodnje nogavice, pa je srednje kompresije in služi čez dan za okrepitev kompresije.


Spodnja dokolenka olajša oblačenje (tudi negovalnim delavcem) in ščiti občutljivo kožo pri oblačenju zgornje dokolenke. Oznaka, ki se nahaja na dokolenki, ki jo je potrebno obleči prvo, služi za pravilno namestitev. Za zaščito občutljive kože v predelu prstov se šivi na prstnem delu nahajajo na zunanji strani.


Dolgoročni kompresijski terapiji pri Ulcus cruris venosum z dvoslojnim Ulcus kompresijskim sistemom govorijo v prid številne prednosti, med drugim praktičnost in skladnost. Večja togost dvoslojnega kompresijskega sistema lahko vodi do hitrejšega in boljšega celjenja ter zmanjša možnosti ponovitve.


Kompresija v kombinaciji z gibanjem zagotavlja uspeh zdravljenja: COMPRESSANA ULCER SYSTEM nudi nedrseče udobje nošenja, popolno svobodo gibanja in mobilnost.

KKL3 – močna kompresija – 4,5 – 6,1 kPa (34 – 46 mmHg)

ULCER SYSTEM

1 kom zgornja dokolenka ULCER FORTE KKL 2 z odprtim prstnim delom +

2 kom spodnja dokolenka ULCER INTRA KKL 1 z zaprtim prstnim delom

KKL2 – srednja kompresija – 3,1 – 4,3 kPa (23 – 32 mmHg)

Oblika Dolžina (S) Izvedba Serijsko (S) Po meri
A-d
A-d kratke
40 – 46
34 – 39
Dokolenke DA DA

SESTAVA MATERIALA

ULCER FORTE KKL2:
75% poliamid
25% elastan

ULCER INTRA KKL1:
73% poliamid
25% elastan

BARVA ULCER SYSTEM

silk