ZA VSAKOGAR PRAVA MEDICINSKA KOMPRESIJSKA NOGAVICA

Moderne medicinske kompresijske nogavice so visoko razviti in zelo učinkoviti proizvodi, ki so dobavljivi v veliko različnih izvedbah, oblikah in barvah. Za posameznika pravilno izbran in ustrezno prilagojen kompresijski proizvod, ob pravilni uporabi, uporabnika skoraj sploh ne omejuje in ne tišči več. Dober uvod v rokovanje z njimi ter dosledno upoštevanje navodil za uporabo in nego, uporaba katerega izmed številnih pripomočkov in ne nazadnje nekaj vaje in koncentracije – in delovalo bo, to vam obljubimo!

V kolikor pa vas bodo pestile težave, ki spremljajo uporabo kompresijskih proizvodov višjih kompresijskih razredov, poprosite za nasvet vašega zdravnika, če bi lahko na vašo situacijo uporabljali tudi nižji kompresijski razred ali drugo obliko proizvoda. Samo v njegovi pristojnosti je namreč, da presodi o tem.

Vašemu zdravju na ljubo, se o tem nikakor ne smete odločati sami.

OKROGLO PLETENE MEDICINSKE KOMPRESIJSKE NOGAVICE

Poudarek kompresijske terapije leži v oskrbi venskih bolezni v pomembnih kompresijskih razredih z okroglo pletenimi proizvodi (KKL 1 in KKL 2). V glavnem so s temi serijskimi proizvodi oskrbljene anatomsko pravilne / normalne noge. Vendar pa okroglo pleteni proizvodi ne zmorejo pokriti nekaterih področij kompresijske terapije, zato so tukaj plosko pleteni kompresijski proizvodi.

PLOSKO PLETENE MEDICINSKE KOMPRESIJSKE NOGAVICE

Plosko pleteni kompresijski proizvodi do KKL 4 so skoraj izključno narejeni po meri.

  • v limfologiji za oskrbo limfatičnih obolenj, kakor tudi za natančno posnemanje telesnih razmerij pri kompleksnih anatomskih situacijah, kot na primer pri fleboloških limfatičnh edemih
  • pri terapiji opeklin in brazgotin
  • za oskrbo kompleksnejših anatomskih situacij, ki jih ni mogoče oskrbeti z okroglo pletenimi kompresijskimi proizvodi
  • kot oporne nogavice za oblikovanje oteklih mehkih tkiv, za boljše celjenje ran in zmanjševanje bolečin po amputacijah

Pri postopku ploskega pletenja nastaja v nasprotju s postopkom okroglega pletenja, ploska dvodimenzionalna tkanina. Samo pri tem postopku pletenja se lahko spreminja število zank na posamezno vrsto zank v tkanini (npr. pri pregibih) in se naredijo še posebej enakomerni, tudi podaljšani zaključki. Po koncu pletenja se pletenino zašije s ploskim elastičnim šivom, še bolje pa je, če se jo skupaj zazanka. S tem se zagotovi optimalna gibljivost sklepov pod kompresijskim proizvodom.
Kompresijska nogavica ali kompresijski segment je narejen natančno po meri posameznika, tudi pri zelo velikih proporcionalnih razlikah.